top of page

Vertrouwen

Boodschap van Corey:

Count your blessings - Tel je zegeningen

”Corey, help mij alstublieft, ik zie het niet meer zitten, alles wat verkeerd had kunnen gaan, is met mij gebeurd. Wat heb ik verkeerd gedaan?”

Velen van ons maken moeilijke tijden mee en komen terecht in een oneindige vicieuze cirkel van negativisme, waarvan het lijkt, dat er geen ontkomen aan is.

Tijdelijk Maar gelukkig zijn onze problemen van tijdelijke aard, als we tenminste gewillig zijn om onze gedachten te veranderen en wanneer we begrijpen, dat onze problemen zijn ontstaan door een misverstand; onder andere door het idee, dat geluk niet bij ons behoort.

Zaadje Als ik om me heen kijk, hier in het schitterende Portugal, zie ik knoppen verschijnen aan bomen en planten opbloeien, waarvan ik dacht dat ze dood waren. Ik ben geen tuinier, maar ik weet wel, dat die nieuwe knoppen en bloesem alleen kunnen ontstaan, als de plant goed geworteld is in de aarde en ook weet ik, dat planten ontkiemd zijn uit een zaadje. Zonder zaadje kan de plant niet ontstaan. Dit zaadje is als onze gedachte.

Gedachten Onze condities zijn gebaseerd op een zekere gedachte die vorm heeft aangenomen. Onze Mind is als de vruchtbare aarde en het produceert, wat wij als gedachten er in hebben geplant. Nooit zal de Mind ons waarschuwen als we verkeerde gedachten zaaien; de Mind kan alleen aan onze wensen voldoen, want het heeft geen keuze daarin. Door ons bewust te zijn, of te worden, van onze mogelijkheden en het doel van ons leven, banen we de weg naar geluk en voorspoed.

De vogel “Geen vogel kan te hoog vliegen, als hij vliegt op z’n eigen kracht”. Voordat de vogel het waagt om zijn vleugels te spreiden en uit het nest te vliegen, zijn er wel de benodigde voorbereidingen getroffen. “Je vliegt zo maar niet!” Het is de aard van de vogel om te vliegen. Door de aandacht, de liefde en het voorbeeld van zijn ouders, krijgt het jong het zelfvertrouwen om het nest te verlaten en niet meer afhankelijk te hoeven zijn van zijn ouders. Hij kan nu zelf voedsel vinden en vliegen naar nog onbekende oorden. Zijn instinct zal hem leiden naar zijn juiste bestemming.

Vergelijkbare processen Wij als mens, gaan door vergelijkbare processen heen. Ook wij komen op het punt, om datgene wat wij hebben geleerd van onze ouders, onze leraren en onze levenservaring, in de praktijk toe te passen, zodat ook wij kunnen beginnen met onze zoektocht, naar de nog onbekende oorden en mogelijkheden.

Onze intuïtie Omdat we gezegend zijn om als mens op aarde te verschijnen, hebben we voordelen, die een dier niet bezit. De vogel heeft niet het vermogen om te redeneren en is totaal afhankelijk van zijn instinct. Hij kan dus geen keuzes maken en is zich niet bewust van zijn verwantschap met Universele Liefde. Onze intuïtie, die gepaard gaat met ons verstand, geeft ons een onvoorstelbare macht over het verloop van ons leven. Wanneer wij onze gaven erkennen, dan is het vanzelfsprekend, dat we die ook gaan gebruiken. Als we beseffen, dat we alles met onze geboorte hebben meegekregen om blij en gelukkig te zijn, dan zullen we de macht krijgen over onze problemen.

Treatment Het is en blijft mijn doel en missie om de mens duidelijk te maken hoe we het optimale uit het leven kunnen halen. Dit doe ik speciaal aan degenen, die mij om hulp vragen. Dit doe ik vooral door middel van Treatment; Dat wil zeggen: de erkenning dat we uit Liefde en Gezondheid zijn geboren.

Mijn Treatment werkt als het zaadje, dat tot doel heeft om de doornen te vervangen door schitterende nieuwe knoppen en bloesem van allerlei soort.


Licht en Liefde!  CoreyZaadjes van paardebloem vliegen als sneeuwvlokken rond de bloem
"Mijn gedachten zijn als zaadjes in de vruchtbare aarde van mijn Mind."


Recente blogposts

Alles weergeven

Blij zijn

Gedachten

Comments


bottom of page