top of page

“Hora est” – “Het is tijd”

“Hora est” – “Het is tijd”. Deze woorden worden veelal gebruikt bij een academische promotieceremonie. De Pedel (bode) van de Universiteit stampt met zijn staf op de grond en kondigt aan, dat het tijd is, om het woord nu aan de promoverende student te geven. De student is er klaar voor. Officieel heet dat “De verdediging van zijn stellingen” (proefschrift)”.

Bij Omni Science of Mind is het altijd: TIJD. Maar je hoeft jouw ideeën niet te verdedigen. Corey zegt altijd: “Ik heb niets te bewijzen. Het gaat erom wat jij zelf denkt”. Maar het is soms een hele klus om daar achter te komen.

Corey zegt ook: “Time is of the essence”. Het is dus nu wel TIJD om erachter te komen wat jouw eigen gedachten eigenlijk zijn. En of je er blij mee bent; of niet?

Je kunt dit testen door jezelf af te vragen of je blij bent met jezelf en met je omstandigheden. Zijn die, zoals je ze graag wilt hebben, of heb je eigenlijk heel andere verlangens? Met andere woorden: “Ben jij gelukkig?”

Zoals je weet, begint alles altijd bij jezelf. “Verander de wereld? Begin bij jezelf!” 


Het leven is wonderbaarlijk! HermanceBoodschap van Corey: Het is tijd

Het waarom is niet essentieel. Als we verdwaald zijn in een vreemde stad, wil je dan weten, waarom en hoe je de weg bent kwijtgeraakt? Het gaat er toch om dat je zo snel mogelijk de juiste weg wel vindt? Weten waarom is niet zo essentieel. Het terugblikken naar onze verkeerde gedachten en daden, geeft ons alleen maar schuldgevoelens. Als jij je contant bezighoudt met jouw fouten in het verleden, dan kan je geen ruimte scheppen voor het nieuwe avontuur, dat je te wachten staat. Vraag jezelf dus niet af: “Waarom gebeuren als die negatieve dingen met mij?” Het is tijd

Het is tijd om de volgende vraag aan jezelf te stellen: “Wat moet ik doen om mijn huidige situatie te veranderen?”

Zeg nooit: “Ik heb al van alles geprobeerd en niets lukt”. Want daarmee zeg je tegen je onderbewustzijn, dat jouw situatie hopeloos is. Jouw gedachten En zoals je weet: Jouw onderbewustzijn kan alleen maar jouw gedachten tot uiting brengen. Wat jouw situatie ook is, als je gezegend bent met een gezond verstand, dat voor rede vatbaar is, dan hoef je niet in een ongewenste positie te blijven verkeren. Kom eerst tot rust als je op dat gladden ijs gevallen bent en als je niet meer vooruit kunt komen. Ga vervolgens niet de situatie waarin je verkeert vervloeken, maar zoek naar een eenvoudige oplossing. Daardoor kun je jezelf beter vergeven voor de fouten, die je ooit hebt begaan. Vraag jezelf niet af waarom je in die vervelende situatie bent beland. Ook al zou je het te weten komen; het lost niets op. Alles wat we denken en doen moet gebaseerd zijn, op het idee dat we een schitterend leven mogen hebben. Omdat dit de wil is van Universele Liefde, God. “Met God is alles mogelijk”, moet je lijfspreuk worden! Licht en Liefde! Corey


"Wij mogen een schitterend leven hebben!"

Recente blogposts

Alles weergeven

Blij zijn

Gedachten

Vertrouwen

Comments


bottom of page