top of page

Gedachten

'Gedachten' was het onderwerp van de ‘Intensive Week’ van 13-20 April 2020.

“Hoe we onze gedachten kunnen gebruiken, om meer geluk en liefde te ervaren”.

Aan het einde van de week vroegen wij de deelnemers om anoniem met ons te delen wat ze aan deze week beleefd hadden en een greep uit hun antwoorden vind je hieronder, op de plaats waar normaliter de ‘Boodschap van Corey’ staat. Veel genoegen met het lezen van de affirmatie en van de mooie reacties van de deelnemers, waar je je vast wel in kan vinden; jij bent uniek en bijzonder.

Het leven is wonderbaarlijk! Hermance


‘Intensive Week’ 13-20 April 2020: ‘Gedachten’ Een greep uit de reacties van de deelnemers

“Hartelijk dank voor al het gestuurde!” “Fijn dat ik mee mag doen aan deze speciale week.” “Wonderbaarlijk dat corona en Pasen samenvallen. Nieuw begin. Totale verandering in manier van leven. In gedachten, doen en laten van de hele wereldbevolking. Opstanding. Een onzichtbare virus is ons de les aan het leren. Een onzichtbare gedachte…”

“Ja, mijn houding is na deze week veranderd. Nog meer zoals ik echt ben.”

“Voordat ik opsta, neem ik 10 minuten de tijd om mezelf goede voornemens te geven. Ik zet de dag in Licht en Liefde. Mijn geliefden zend ik een ‘goedemorgen’ wens.”

“Ik heb geleerd om alles wat ik denk serieus te nemen, omdat ik weet dat het vorm aanneemt. Ik heb dat deze week heel intensief ervaren. Het is gewoon ongelofelijk, hoe precies het werkt!”

“Mooie gedachten geven mooie vormen en ik ben de meester over mijn gedachten, zoals Corey altijd zegt. Ook ben ik me meer dan ooit ervan bewust, dat alles wat ik zie en ervaar, een spiegel van mij is. Hoe liefdevoller ik ben, hoe liefdevoller mijn buitenwereld is voor mij.”

“Het boek van Corey: “De Kracht van de Gedachte”, is altijd een enorme steun en stimulans voor mij! Hij schrijft het niet zomaar, maar ik voel dat hij alles zelf heeft beleefd en doorleefd. Hij is zeker geen ‘na-aper’!”

“Het belangrijkste wat ik geleerd heb is; Dat wat er ook gebeurt ,..ik altijd een keuze heb om de meester van mijn, in ieder geval, innerlijk geluk, te zijn.” “Ik schenk alleen aandacht aan positieve liefdevolle, opbouwende gedachten en dingen voor mijzelf en anderen! Al het andere laat ik gaan. Zo houd ik mijn geest in eenheid met Go(e)d! En weet ik dat deze bron in mij, mij altijd helpen zal, dit geluk voort te brengen.”

”Het begint al bij het opstaan. Welke gedachten spelen in de geest. De ene dag zijn de gedachten veel positiever dan de andere. Soms lijkt het alsof alles tegen is. Dan helpt herinnering en hernieuwd goed voornemen, om positief door te gaan.” “Ik zet elke negatieve gedachte om in een positieve; ik zet de gewenste verandering in gang, door het geloof in het feit, dat juiste gedachten zich manifesteren.” “Elke keer als ik me erop betrap, dat mijn gedachten elders zijn, verleden of toekomst, dan zeg ik wat ik leerde bij ‘mindfulness’: Ik kom vriendelijk maar beslist terug met mijn aandacht naar dit moment.”

“Deze week was voor mij heel anders dan die in maart, die er over ging hoe ik mijn belemmeringen om ‘Liefde’ te ervaren los kon laten. Het thema was nu 'gedachten' en het leek wel of dat in mij geprogrammeerd zat. Overal leek het op van toepassing. Ik ben een stap verder in het doorzien van gedachten, en dat geeft rust. Dank je wel dat ik weer mee mocht doen.”

“Deze week voelt goed en is heel ondersteunend voor mij.”

“Ik kies elke dag er voor, om in termen van Liefde te denken. In mezelf zeg ik: Wat zou Liefde doen. Ik weet dat angst en Liefde niet samengaan. Waar je angst zaait, kan je ziekte / ziekmakende omstandigheden, oogsten; En dat wil ik niet. ‘Denk liefdevolle en goeie dingen en Liefde / God zorgt voor mij’. Zo simpel wil ik in het leven staan in het vertrouwen, dat Liefde / God voor mij zorgt.”

“Heel hartelijk dank om mij elke dag een beetje wakker te schudden. Ondanks het feit dat ik elke ochtend enkele bladzijden lees om me te verbinden met de Allerhoogste en het Licht in mezelf, was ik enorm blij met de mogelijkheid, om deel te nemen aan de intensieve week. Het heeft me deugd gedaan en het is en was enorm stimulerend, om wat je als negatief ervaart, direct door een affirmatie naar het positieve om te buigen.”

“Vanaf dag één was mijn gezondheid veel beter. De nacht ervoor had ik wel ‘s nachts iets moeten loslaten, en goed geweend. Wat mij vooral opviel, was dat ik veel zin had om te schilderen, wat ik weleens doe, maar deze keer was er een enorme drive. Nog iets dat mij vooral opviel, was dat ik die week veel meer gelachen heb, en ook de mensen rondom mij. Waar ik enorm dankbaar voor ben, is dat ik aan het eind van de week, mijn hart durfde open te laten gaan. Ik voelde zoveel zachtheid, naar mezelf, maar ook naar de ander. Het lachen is er nog steeds. Ik zie mezelf nu liever…..de rest zal ook wel volgen.”

“Lieve Hermance; Hartelijk dank aan Corey en aan jou !!!!”


"Ik ben een uitdrukking van Goddelijke Liefde."

Recente blogposts

Alles weergeven

Blij zijn

Vertrouwen

Comments


bottom of page