top of page

Rijkdom en armoede

Rijkdom is een niveau van bewustzijn


Armoede

Stel dat je arm bent. Je hebt je armoede als een onoverkomelijke waarheid geaccepteerd en je leeft ernaar. Je hebt dan het bewustzijn van een arm persoon. Alles wat je bent – je karakter, je benadering van het leven – je gewoontes – alles vertegenwoordigt en beaamt jouw status.


De wet van oorzaak en gevolg

Volgens de wet van oorzaak en gevolg, is het dan totaal onmogelijk om uit je armoede te verrijzen. Zolang je een ‘armoedebewustzijn’ hebt, kun je onmogelijk rijk zijn. Jouw gedachten kunnen niets anders dan creëren, wat jij als waarheid beleeft.

Vertel eens aan een arme sloeber, dat hij net zo rijk kan worden, als de eerste de beste rijke stinkerd, die in een grote villa in een deftige buitenwijk van de stad woont.

Hij zal je fel tegenspreken en je tot in de details uitleggen, waarom dat niet kan.

Ook al overstelp het verleden ons met voorbeelden, waarin de zoon van een arme arbeider de president van een land werd, of de directeur van een wereldconcern.


Uiterlijke omstandigheden

Vergeet ook niet dat rijkdom niets te maken heeft met uiterlijke omstandigheden, zoals mooie kleren of een prachtig huis. Kijk maar een rond: succesvolle mensen herken je direct; en niet zozeer aan hun kleren of welstand. Want sommige mensen kiezen er bewust voor om arm te zijn en dat is hun stempel van succes.


Rijkdom en succes

Rijkdom en succes hebben niets te maken met hoeveel geld we hebben. Als jij je rijkdom verwacht van de loterij, een erfenis, of van een goede baan, dan kom je van een koude kermis thuis.


Niveau van bewustzijn

Het niveau van bewustzijn van een rijk mens, is gefundeerd op de overtuiging dat het Universum totale overvloed vertegenwoordigt. Het is onmogelijk dat de bezitter van zo’n bewustzijn iets te kort komt. Rijkdom hoeft dus niet persé te worden uitgedrukt in geld en goederen.


Rijkdom is dat gevoel, dat zeker weten, dat God je nooit in de steek zal laten.

Het is te vergelijken met het veilige gevoel dat je hebt, als je met je familie of vrienden op vakantie bent en voor je plezier met elkaar spelletjes doet, zonder enig teken van concurrentie. Het maakt niet uit of je wint of verliest. Je prettige gevoel hangt er niet vanaf.


Rijkdom is het bewustzijn, het zeker weten, dat zelfs voor de armsten ter wereld, hun omstandigheden van tijdelijke aard zijn.

De vaste overtuiging dat Gods wetten ook voor hen gelden.

Dat ook zij, door hun denken, hun omstandigheden ten goede kunnen veranderen.

De gedachten die armoede veroorzaken, komen uit dezelfde bron, als de gedachten die armoede opheffen. Er is maar één Mind.Licht en Liefde!

Corey

Het Universum vertegenwoordigt totale overvloed

Recente blogposts

Alles weergeven

Blij zijn

Gedachten

Comments


bottom of page