top of page

Ons Uniek-zijn


Deze keer krijg je een boodschap van Corey van Loon over ons “Uniek-zijn”.

De tekst staat in het boek “Handleiding voor een Gelukkig Leven”, door Corey Van Loon.


Ons “Uniek-zijn”, is datgene, wat ons onderscheidt van ieder ander wezen.

Het is een fenomeen om trots op te zijn. We mogen met recht blij zijn met wie en wat we zijn, want we zijn de enigen met onze gestalte, onze gelaatsuitdrukking, ons karakter: Wij zijn “ons eigen unieke Zelf” en behoeven niemand te volgen!


Het leven is wonderbaarlijk!

Hermance


Boodschap van Corey van Loon: Ons “Uniek-zijn”


We zijn gecreëerd als schitterende, unieke wezens.

We hebben de eigenschap, om onze intuïtie en ons verstand te combineren, te gebruiken en daardoor onafhankelijk door het leven te gaan.


In de behoefte om meer over onszelf te weten te komen, schuilt het gevaar, dat dit ons wel eens afhankelijk kan maken, van iemand die zegt, dat hij de weg al weet. We krijgen dan de neiging om die persoon te volgen en ons aan te passen, aan zijn overtuiging. We hebben dan ons “Uniek-zijn” vervangen door een kuddebewustzijn. Eerst voelt het nog wel goed, om de verantwoordelijkheid voor onze zelfontdekking, aan een ander over te laten. Als het dan mis gaat, kunnen we die meester de schuld geven en weer een andere opzoeken, die zegt dat hij het al weet.


De waarheid is, dat we zelf levenservaringen moeten opdoen, in plaats van die van anderen te accepteren. Zolang we zoekende zijn, zal er zeker iemand op ons pad komen, die ons de weg wijst. Of het advies goed of slecht is, doet niet ter zake; aan onze behoefte zal worden voldaan.


Dat wil natuurlijk niet zeggen, dat we niet volop kunnen genieten van de inzichten en ervaringen van anderen, zodat we sneller de waarheid in onszelf kunnen bevestigen; maar de oudste en meest betrouwbare meester is onze intuïtie. Hij weet wat goed voor ons is. Hij heeft geduld en is bereid om ons de moeilijkste materie, op de eenvoudigste manier bij te brengen. Deze oude meester zal ons toefluisteren: “Wat ik weet en kan, is ook in jou aanwezig, en je hebt zelfs het vermogen het nog beter te doen dan ik.”


Licht en Liefde:

Corey


“Ik eerbiedig mijn intuïtieve meester." ~ Corey van Loon

Recente blogposts

Alles weergeven

Blij zijn

Gedachten

Comments


bottom of page