top of page

Hoe kom je uit de negatieve spiraal?

Hoe kom je uit de negatieve spiraal? Ongewild kunnen mensen in een negatieve spiraal belanden. De negatieve spiraal is spekglad ijs: zodra je overeind wilt krabbelen, glijd je weer uit. Herken je bij jezelf de volgende vragen?

Waarom gebeurt alles wat negatief is, altijd met mij?

Waarom hebben anderen, die in dezelfde omstandigheden verkeren als ik, wel een gelukkig leven?


Ben ik geboren met een vloek, die maakt dat alles wat ik onderneem verkeerd uitkomt?

Is er nog hoop voor mij?

Wat kan ik doen, om mijn leven positief te beïnvloeden?

Waarom gebeuren en toch van die afschuwelijke dingen met mij; juist op het moment, dat ik ze niet verwacht?


Bestaat er eigenlijk wel Spirituele rechtvaardigheid, of is het gewoon zo, dat sommigen van ons, die onder dezelfde omstandigheden leven als wij, toch een voorsprong hebben?


Deze vragen worden me vaak gesteld en mijn antwoorden zijn voor sommigen totaal bevredigend; voor anderen lokken ze nieuwe vragen uit. Mijn visie op het leven en mijn antwoorden op vragen, zijn de som van mijn eigen veelzijdige en turbulente levenservaringen. Niet elk antwoord op jouw vraag, zal een kant en klare oplossing voor je zijn: dat kan niet en dat is mijn doel ook niet. Als mijn benadering je echter aan het denken zet en als je daardoor je keuze voor jezelf kunt maken, dan ben ik tevreden.

Het waarom is niet essentieel.


Als je verdwaald bent in een vreemde stad, wil je dan weten waarom en hoe je de weg bent kwijtgeraakt? Het gaat er toch om, dat je de juiste weg wél vindt?

Weten waarom, is niet zo essentieel. Het terugblikken naar deze verkeerde gedachten en daden, geeft ons alleen maar schuldgevoelens. Als jij je constant bezighoudt met jouw fouten in het verleden, dan kan je geen ruimte scheppen voor het nieuwe avontuur, dat jou te wachten staat.


Vraag jezelf dus niet af: “Waarom gebeuren al die negatieve dingen met mij?” Maar:

“Wat moet ik doen om mijn huidige situatie te veranderen?”

Kom eerst tot rust, als je op dat gladde ijs gevallen bent en als je niet meer vooruit kunt komen. Ga vervolgens de situatie waarin je verkeert niet vervloeken, maar zoek naar een eenvoudige oplossing. Daardoor kun jij jezelf beter vergeven, voor de fouten, die je ooit hebt begaan.


Alles wat we denken en doen, moet gebaseerd zijn op het idee, dat wij een schitterend leven mogen hebben, omdat dat Gods wil is. Als we blij zijn, nemen we daardoor niet de blijheid weg van een ander. Als we blij zijn, dragen we bij aan de vreugde van onze omgeving. Blijheid is een positieve energie, die zich verspreidt en die doordringt in de donkerste uithoeken van negativiteit. Je kunt met je blijheid niemand schade toebrengen, alleen maar een lach verwekken.


Licht en Liefde:

Corey


"Ik straal vreugde en Liefde uit."

Recente blogposts

Alles weergeven

Blij zijn

Gedachten

Comments


bottom of page