top of page

Het doel van je leven

Hulp

Moet je helemaal alleen het doel van je leven uitvinden en mag je niet luisteren naar de raad van anderen; zoals bijvoorbeeld naar een Spiritueel leraar of counselor?.


Natuurlijk wel; je kunt hulp vragen van iemand die gewend is intuïtief met zijn cliënten te werken. Luister nauwkeurig naar wat hij te zeggen heeft en bewijs dan aan jezelf, of deze raadgevingen waarde hebben. Want pas als deze jouw leven verbeteren, zijn ze voor jou van betekenis. Als een leraar met oprechtheid zijn raadgevingen en onderwijs geeft, is het de moeite waard om te luisteren en zijn ideeën uit te proberen.


Leiding

Accepteer leiding, maar sta nooit toe dat anderen jou voorschrijven, wat je moet doen. Wat je ouders, je leeftijdgenoten, je goeroe of leraar je ook zeggen, luister altijd in de eerste plaats naar je intuïtie, om te weten of hetgeen tegen je gezegd wordt, enige waarde voor jou heeft.


Speel de advocaat van de duivel

Hoe weet je nu of raadgevingen van anderen waardevol voor je zijn?

De gemakkelijkste manier om te leren onderscheid te maken, is om de dingen die jou zijn geadviseerd en die je hebt gehoord als de waarheid, om te draaien.

Bijvoorbeeld als ik tegen je zeg: “Het is de waarheid dat God bestaat”, draai dan deze gedachte om. Ga er van uit dat God niet bestaat. Hoe zou jouw wereld er dan uitzien? Zonder dit duidelijke onderzoek, zul je alleen maar door meningen van anderen geleid worden en nooit de waarheid voor jezelf kennen.

Kortom: wanneer iemand jou iets vertelt en zegt: “Dit is de zuivere waarheid”, dan moet jou jezelf afvragen waarom dit zo zou zijn.

Speel de advocaat van de duivel. Stel datgene wat jou werd verteld ter discussie en laat dan jouw intuïtie beslissen, of het voor jou van waarde is of niet. Op die manier, draagt het advies van een ander, bij tot je eigen inzicht.


Intuïtie

Zonder het gebruik van onze intuïtie, zouden we alleen maar met uiterlijke verschijnselen in contact staan. De uiterlijke verschijnselen, die ik om me heen zie, kunnen erg onprettig zijn. Het is mijn keuze, om door mijn intuïtie, met de schoonheid, die door de natuur, of God, wordt uitgedrukt, in contact te komen.

Er zijn altijd mensen die zeggen: “Ik wil alleen met de realiteit in contact staan”. Wat ze bedoelen, is de realiteit van de materie. Als je aan de materiele werkelijkheid kracht geeft, die niet altijd even mooi is, zal dit jouw aandachtspunt worden. Het zal jouw enige werkelijkheid zijn en je zult de schoonheid niet zien.

Beperk jezelf niet. Sluit je niet af voor de bijzondere mogelijkheden, die in je zitten.

Kijk verder en reik verder!


Verder reiken

Verder reiken is: bereid zijn om je gedachten te veranderen. Bereid zijn om naar je innerlijke stem te luisteren. Bereid zijn, om zonder oogkleppen, helder waar te nemen.

Het huidige moment bouwt jouw toekomst.


Vertrouw je intuïtie en gebruik je verstand. Laat je leiden door de Energie van Liefde. Als je bereid bent zo te leven, dan toont jouw leven je keer op keer prachtige verrassingen; wonderbaarlijker, dan je ooit had kunnen dromen!


Licht en Liefde!

Corey

"Ik ben vast besloten om verder te reiken"

Recente blogposts

Alles weergeven

Blij zijn

Gedachten

Opmerkingen


bottom of page