top of page

Geniet van elk moment!

Allemaal hebben we ons eigen gevoel van: “Wat is God voor mij?”; niet wat de Bijbel zegt. Maar wat ik voel. “Wat gaat er met mij gebeuren?”

Ik ben op een leeftijd gekomen waar ik me afvraag: “Wat gaat er met mij gebeuren, wanneer ik dood ga?” Want dat gaat gebeuren. Heb ik er moeite mee? Nou, eigenlijk, ja. Soms wel. Ik heb gehoord en gelezen, dat er misschien een Hel is en misschien een Paradijs. Zou ik dan in het Paradijs terecht komen? Is het wel zo, dat ik door een lichttunnel ga en dat iemand daar staat om mij te verwelkomen? Ik probeer me dat voor te stellen. Iemand die daar staat en die alle mensen die dood gaan verwelkomt. Nee, dat geloof ik niet.

Wat gebeurt er dan wel? Ik denk, als ik zo in mijn eentje zit en ik kijk naar die mooie bomen en ik zie die bladeren vallen… Dan denk ik, eigenlijk is het interessant. In de zomer zijn de bomen schitterend groen. En dan worden ze oranje, en dan worden ze kaal. Dus die bomen, die gaan dood en dan komen ze weer tot leven. En zo denk ik ongeveer, dat het met het leven is: Ik ga even weg en dan kom ik weer terug. Misschien in een andere gedaante. Als vrouw misschien.

In Santa Monica, toen ik daar een centrum had, waren de meeste van mijn cursisten Joods. Ik heb meegemaakt, dat ik in de kring stond en dat mensen, die daar bij me stonden, vergast waren geweest in de Tweede Wereldoorlog. Interessant, toch? Dus ik weet niet precies, wat er gaat gebeuren en het is O.K.

Een ding wat mij troost, is dat iedereen die hier zit, het mee gaat maken. Er is misschien twijfel; een minuut voordat je de benen neemt. “God, ik dacht de hele tijd dat het zo was, maar het is heel anders…” En: “who cares?”

Dus mijn boodschap is, jongens en meisjes: “Enjoy yourself; it is later than you think. Hoor je wat ik zeg? Amuseer jezelf. Het is later dan je denkt. Elke dag, elk uur, elke seconde, wees blij met wie je bent en wat je doet. Geniet van elk moment.

You are the embodiment of God!”

Licht en Liefde: Corey

“Verscholen en begraven onder talrijke bladeren, ligt de hoop van nieuw leven. Het wonder dat ik ben, is niet meer verscholen, onder de bladeren van het verleden. De wet van groei in de eikel, is de zelfde wet, die ik bewust mag gebruiken. Mijn gedachten van geluk hebben nu wortel geschoten, in mijn vruchtbare aarde.” Uit: “Handleiding voor een Gelukkig Leven” door Corey Van Loon.

Recente blogposts

Alles weergeven

Blij zijn

Gedachten

Commentaires


bottom of page