top of page

Een andere richting

Boodschap van Corey: Een andere richting


Het schijnt, dat het voor de meesten van ons extreem moeilijk is, om van onze oude gewoonten af te komen en er mee te breken. Veelal hebben we argwaan over wat er zou gebeuren, als we een andere richting uitgaan. Ook al zien we, dat ons leven niet voldoet aan onze wensen, de angst dat verandering ons totale leven in de war schopt, maakt ons de dienaren van onze gewoonten.

Een nieuwe draai Om een nieuwe draai aan je leven te geven, is het gemakkelijker om met iets kleins te beginnen. Om bijvoorbeeld, als het TV programma waar je naar kijkt je niet bevalt, naar een ander programma over te stappen. Of, als je altijd om 10 uur naar bed gaat, ga je een half uurtje later.

Je zult merken, dat je er vrolijk van wordt, als je anders gaat doen en ook als je de tijd gaat nemen, om over jouw levensvisie te gaan nadenken. Kijk of de ideeën die je er op na houdt, wel bij je passen: zoals op het gebied van politiek - geloof - toekomst. Verander je eetgewoonten, gebruik meer kleuren in je kleren: “Dare to Live!” – “Durf te Leven!”


Het merendeel Het merendeel van de wereldbevolking is de slaaf van zijn gewoonten. De mensen durven niet uit hun sleur te komen. Ze denken, dat ze geen kans hebben en zijn gedoemd te leven onder erbarmelijke omstandigheden. Voor hen is het zo vanzelfsprekend, om anderen hun leven te laten leiden, dat ze maar bij de pakken zijn gaan neerzitten. Die mensen zijn zo geïndoctrineerd, dat het voor hen een wonder zou zijn, als ze zelf hun leven in handen gaan nemen. Net zoals diegenen die het wel weten, maar toch maar ‘de boel de boel laten’, houden ze met z’n allen het mechanisme van ongenoegen in beweging. Wel hebben ze kritiek op anderen en op de maatschappij in het algemeen, maar ze weigeren om de balk eerst uit hun eigen oog te halen.

Bliksemflits Tot vervelens toe horen we “dat alles mogelijk is” en even dringt het tot ons door, wat voor mogelijkheden er voor ons staan te wachten. Het is als een bliksemflits. Maar dan komt het commentaar van onze omgeving, die ons voor gek verklaart, om met onze nieuwe plannen een nieuw leven te beginnen. “Hoe durf je!” “Wat zal de familie er van denken!” We moeten sterk in onze schoenen staan om hier tegen bestand te zijn.


Beloning Hoe oprecht en sterk zijn jouw nieuwe voornemens? Weet je zeker dat je het wilt? Als je daar volmondig “JA” op kunt antwoorden, dan zal jouw vertrouwen in de Goddelijke stem in jou, je helpen en steunen. Jouw beloning zal groot zijn. Veel groter en mooier, dan je nu nog kunt vermoeden.

Laat je leven je toelachen!

Licht en Liefde! 

Corey


"Nieuwe mogelijkheden komen tot ons als een bliksemflits."

Recente blogposts

Alles weergeven

Blij zijn

Gedachten

Comments


bottom of page