top of page

Argwaan en Vertrouwen

We zijn helaas gewend geraakt aan valse beloftes, die veelal gepaard gaan met de verkoop van een product. Als het product, nadat we het hebben gekocht, niet voldoet aan de beloftes, krijgen we de neiging om ook welbedoelde beloftes in ons “verdachtenhoekje” te plaatsen.


Ook de beloftes van de Spirituele Meesters, met Jezus als het grote voorbeeld, zijn vanaf het begin, bekritiseerd en met argwaan bekeken.

Er is wel altijd iets op iemand aan te merken. Zeker als het gaat om een persoon, die datgene wat hij doet, als doel van zijn leven heeft gemaakt. Soms komt die kritiek ook wel van een professioneel iemand, zoals van een journalist.


Gedurende mijn leven als Spiritueel mentor, genezer en auteur, heb ik mijn portie ontvangen van kritiek. Soms waren het onschuldige meningen, andere waren bedoeld om mijn activiteiten te veroordelen.


Jaren geleden, toen ik net was begonnen in Nederland en we in Vught woonden, werd ik geïnterviewd op het terrasje van onze toenmalige huurwoning.

De journalist schreef in het artikel voor zijn krant, over mij. Hij verklaarde dat hij door de dure tuinmeubelen en andere meubelen van ons huis, het bewijs had gekregen, dat wij in weelde leefden van de inkomsten van mijn activiteiten.

De waarheid was, dat we al onze meubelen tweedehands hadden gekocht en dat de tuinmeubelen zo krakkemikkig waren, dat ze het zelfs niet haalden tot het einde van de

zomer.


Een andere, haast komische gebeurtenis, was toen ik werd geïnterviewd door een verslaggever van een Limburgse krant, over de workshop die ik zou geven in het toenmalig klooster van Rol Duc.

De journalist vroeg me of ik geamputeerde benen weer terug kon laten groeien bij iemand die bijvoorbeeld een auto ongeluk had gehad. Mijn antwoord, van toen en van nu, was en blijft, dat met God alles mogelijk is.

Tot mijn verbazing kwam op de voorpagina van de krant te staan, dat Corey Van Loon geamputeerde benen kon genezen. Het resultaat was, dat het klooster een stormloop, als een ware bedevaart, over zich heen kreeg.

Een aantal van mijn medewerkers gingen daarom noodgedwongen bij de poort staan, om mensen tegen te houden en uitleg te geven, over dat de krant een fout had gemaakt.Het schijnt een normale gang van zaken te zijn om de inkomsten van een Spiritueel leraar met achterdocht te bekijken. Het bedrag dat gevraagd wordt, wordt dan onder de loep genomen. Die critici beseffen niet dat voor workshops-de cursusleiders moeten reizen, een auto huren, soms in een hotel verblijven, de zaalhuur betalen en dat ze niet dagelijks een workshop of cursus kunnen geven. Belastingen, verzekeringen, onkosten voor het dagelijks leven, gelden natuurlijk evengoed voor hen.


Het standpunt van onze stichting Omni is altijd geweest dat financiële problemen nooit in de weg mogen staan van het bijwonen van een Omni activiteit. Juist door dit standpunt, heeft Omni altijd uitstekend kunnen functioneren, zonder enige subsidie.

Alleen doordat we zeker weten, dat voorspoed en dus overvloed, bij ons behoren, mogen we genieten van al het goede dat Liefde ons te bieden heeft.

We hoeven ons dan ook niet af te vragen, waar onze volgende maaltijd vandaan komt. Die maaltijd komt niet van de een of andere persoon, maar door het bewustzijn dat de tafel van overvloed altijd voor ons is gedekt.


Om van achterdocht over te stappen naar vertrouwen, vergt het uiterste van ons.

Laten we niet in het verleden blijven leven en dat, wat we niet begrijpen, veroordelen. Laten we ons ook niet blijven richten op die tijden, dat iemand misbruik maakte van onze naïviteit. We blijven daardoor de Wet van Oorzaak en Gevolg in stand houden.

Een tijd geleden kregen Hermance en ik voedselvergiftiging door het eten van besmette bieten.

We konden toen geen bieten meer zien en vermeden alles wat er op een biet leek.

We aten we lange tijd geen bieten meer, omdat we niet weer ziek wilden worden.

Nu zijn we gelukkig over onze argwaan heen en eten we weer met een gerust hart bieten, in de wetenschap dat het zeldzaam voorkomt, dat bieten besmet zijn met een of ander verdacht virus.


Vele gevallen van genezing in mijn praktijk zijn wetenschappelijk onverklaarbaar.

Genezing voldoet vaak niet aan de normen van de gewone medische behandelingen. Daarom wordt door sommige van die zogenaamde wetenschappers, elke andere vorm van genezing, behalve dan die van hen, als kwakzalverij beschouwd.

Hun argwaan komt voort uit het oordeel over het onbekende en met een gesloten mind.

Vaak zijn het wel toegewijde Christenen en aanbidden ze de Meester Jezus.

Zijn genezingen en andere wonderbaarlijke daden, worden dan opzijgezet als iets, dat alleen Jezus kon verrichten. Ook al zei Jezus dat wat hij kon, wij ook kunnen, en zelfs nog beter dan hij. Het is juist de argwaan, die ons belemmert, om totaal geluk te ervaren.


Hermance en ik eten weer bieten en zijn tot de conclusie gekomen, dat slechte ervaringen uit het verleden, ons niet meer kunnen beletten, om nu optimaal te genieten, van wat Liefde ons op dit moment te bieden heeft.Met het Nieuwe Bewustzijn van de mens en zijn nieuwe ideeën over het leven, is hij het nu aan zichzelf verplicht, om het verleden los te laten en het van zich af te schudden, als lastig bagage.


Door ons besluit om in “Het Licht van Liefde” te leven, verdrijven we voorgoed het duister van het verleden. De argwaan wordt overgenomen door het vertrouwen, dat van nu af aan, alleen het goede, het Goddelijke, ons leven zal beheersen.


Licht en Liefde:

Corey

"De lente is het bewijs dat het leven zegeviert.” ~ Corey Van Loon

Recente blogposts

Alles weergeven

Blij zijn

Gedachten

Comentarios


bottom of page